RECEPTY| Slaná jídla #1


Ahoj všichni!
V poslední době nám ve školní jídelně nevaří příliš chutně, a proto si s Adele často děláme vlastní obědy. To nás inspirovalo k vytvoření nové série článků s názvem Food. Můžete se tedy těšit na různé recepty. Snad vám bude vše chutnat tak, jako nám a nebojte se, bude to jednoduché a celkem rychlé!
Dnes vám ukážu recept na rychlou omáčku k těstovinám a také na jarní bramborový salát!


Rajčatová omáčka na těstoviny 

Těstoviny
Rajčatový protlak 
Slanina
Cibulka
Česnek
Sýr
Koření na špagety
Sůl

Nejdříve si uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě (10-15 min). Mezitím si nakrájíme a osmažíme cibulku se slaninou do zlatova, později přidáme česnek. Poté následuje protlak s trochou vody. Zamícháme, necháme chvilku vařit. Pro lepší chuť přidáme ještě koření na špagety. Nastrouháme sýr a můžeme omáčku servírovat na připravené těstoviny. Je to rychlé a vynikající!

.



Jarní bramborový salát

Brambory
Cibulka
Slanina
Jakákoliv zelenina (salát, okurek, rajčata, ředkvičky)
Sůl a pepř
Smetana

Oloupeme brambory (pokud máte čerstvé klidně je nechte ve slupce) a dáme je vařit do osolené vody na 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibulku se slaninou, kterou lehce osmažíme. Také si nakrájíme připravenou zeleninu. Když se brambory uvaří slijeme vodu a brambory přendáme do misky. K bramborám přidáme osmaženou cibulku, slaninu, nakrájenou zeleninu a trochu smetany. Promícháme a máme hotovo! Výborný svěží salát!





Anne

7 komentářů:

  1. Recept na rajčatovou omáčku je jednoduchý, nicméně je rychlý a chutný. Jarní salátek vypadá dobře, vyzkouším :)
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy! Ten salát vypadá úžasně:) Hned jsem dostala na něco chuť :D
    FOXIE SIMMA

    OdpovědětVymazat
  3. něco podobného jako je první recept si dělám také doma :)) rychlé, jednoduché a dobré :)) a ten bramborový vypadá také dobře :)) přeji hodně štěstí s touto novou rubrikou :))

    OdpovědětVymazat