Jarní Amsterdam


Ahooj!:)
Do Amsterdamu jsem se chtěla podívat už dlouho a minulý týden se mi to konečně splnilo. Jeli jsme autem a musím říct, že jsem byla překvapená, jak rychle mi cesta utekla. Když nás navigace dovedla až na místo, chvíli jsme hledali mezi houseboaty ten náš, ale po chvíli už na nás mávala sympatická Joanne, od které jsme měli houseboat pronajmutý. Vyprávěla nám o historii Amsterdamu i tom, kam se vyplatí zajít a co stojí za vidění.
Hned jsme vyrazili do uliček Amsterdamu - bydleli jsme jen kousek od centra, takže jsme všude mohli chodit pěšky. Na první pohled jsem se zamilovala do uzounkých domečků s velkými okny, kanálů roubených stromy a pohodové atmosféry, která byla všudypřítomná.









Jeden den jsme se zajeli podívat i do květinových zahrad v Keukenhofu, byla to vážně nádhera!




Nikde předtím jsem neviděla tolik kol, jako v Amsterdamu. To samé platí o tulipánech. A trávě, která je cítit na každém rohu. :D




Domky stojí na dlouhých sloupech, ale i tak je většina z nich nakřivo.



Muzeum Van Gogha se mi taky moc líbilo (i když ta fronta před ním byla příšerná). Bylo skvělý vidět všechny ty slavný obrazy konečně naživo!



Dům Anny Frankové jsme našly podle dlouhatánské fronty, která se vinula už daleko před ním. Dovnitř jsme bohužel nešli, což mě trochu mrzelo, protože její deník jsem četla a hodně na mě zapůsobil, ale tak třeba někdy příště...Aspoň mám záminku se do Amstru vrátit. :)






Adele

8 komentářů:

  1. haha,bicykle a tulipány :) to je úplne výstižné pre Amsterdam :) vyzerá to tam krásne, určite by som sa tam niekedy chcela ísť pozrieť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. V Amsterdamu jsem nikdy nebyla, ale jednou se tam rozhodně chci podívat! ♥ Krásný článek a fotky! :)
    vanilková Cath

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou naprosto nádherný! :) Já jsem v Amsterdamu nikdy nebyla, ale několik kamarádek ano a jejich vyprávění bylo vždycky asi tak radostné a plné nadšení jako to tvoje, takže se mi tohle místo na mém to go listu posouvá čím dál výš! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Holandsko je uzasne, do budoucna urcite doporcuji navstivit i dalsi mista, krome Amsterdamu :) Par tipu je i u me na blogu, ta zeme je proste kouzelna :) Lide jsou mili, chybi mi kazdy den! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Letos se tam chci taky podívat, krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat