Film&Book - Second World War


Dnes tu pro Vás máme novou sérii film&book. Budou to články, ve kterých Vám představíme několik filmů a knížek, které stojí za přečtení či shlédnutí.
 Dnes je článek na téma 2. světové války. Mě toto období hrozně zajímá ,i když není veselé. Baví mě o tom číst knížky nebo shlédnout nějaké filmy.
Nedávno jsem našla v knihovně spisovatelku jménem Pam Jenoff, která napsala 3 knihy o holocaustu. Knížka s názvem Velitelovo děvče se stala bestsellerem a byla to tak krásná knížka. Možná to bude znít trochu divně ( jelikož se jedná o nehezké období), ale tu knížku jsem si zamilovala. Teď čtu: Vše, co jsme milovali, taky úžasná knížka, také si chci přečíst knížku: Diplomatova žena. A pokud hledáte nějaké knihy o holocaustu, 2. světové válce určitě si přečtěte všechny knihy od Pam Jenoff, je to skvělá spisovatelka!. :)



  • Velitelovo děvče  
  • Diplomatova žena
  • Vše, co jsme milovali


Jak už jsem říkala na začátku, ráda se podívám na nějaký dokument, ale nejlépe film o tomto tématu. Mám tu pro Vás několik filmů, které nejsou zrovna veselé, ale určitě to stojí za to se na nějaký film podívat, abychom věděli co se všechno dělo.


  • Habermannův mlýn
https://www.youtube.com/watch?v=6Ai1ltKbhmU
  • Lidice
https://www.youtube.com/watch?v=pNPyiPsLJzQ


  • Schindlerův seznam


A jaké jsou Vaše oblíbené knížky a filmy z tohoto období? 
Anne

2 komentáře:

  1. Milé čtenářky, milí čtenáři. Kdybyste ještě viděli tu krásnou prezentaci, která nás seznámila s nepříjemným obdobím velice příjemnou cestou, zůstali byste pouze s otevřenými ústy koukat na plátno, na kterém byla tato prezentace promítána!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se prezentace líbila a děkuji za krásný komentář, moc mě to potěšilo! :))

      Vymazat