Letní recepty


Ahoj všichni!
Prázdniny jsou v plném proudu, tak doufáme, že si je naplno užíváte! Po delší době je tu článek plný jednoduchých, sladkých receptů. Tyto recepty máme nejraději k snídani či svačině, jsou to rychlá jídla se spoustou ovoce a zeleniny. Také nesmí chybět osvěžující limonáda nebo ledová káva, bez toho si léto nedovedeme představit!
A jaké jsou Vaše oblíbené letní recepty?

Ovocná limonáda
Ovoce
Voda nebo sodovka
Led
Meduňka

Ovoce rozmixujeme nebo pokrájíme na malé kousky, zalijeme vodou či sodovkou. Přidáme lístky meduňky a dáme chladit do lednice. Nic složitého :)! Já jsem si udělala limonádu z broskve, malin a pomeranče.


Banánové lívanečky
1-2 vejce
2-3 zralé banány
Mleté vločky
Kokos
Všechny ingredience smícháme, vytvoříme těsto. Smažíme na kokosovém oleji. Nakonec lívance podáváme s jogurtem a různým ovocem. Můžeme dozdobit medem nebo kokosem. 


Ovesné sušenky
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 oříšků, semínek
130 g másla
2 lžíce medu ( tedy méně cukru)
1 lžíce jedlé sody
1-2 lžíce skořice
1/2-1 hrnek mléka
+ Hrozinky, kokos, čokoláda, banán

Troubu předehřejeme na 150 °C. V míse smícháme vločky, mouku, cukr skořici a ořechy. Rozehřejeme máslo spolu s medem. V horké vodě rozmícháme sodu. Máslovou směs a sodu vlejeme do suché směsi, dobře promícháme. Přidáme mléko. Tvoříme malé placky na plech. Pečeme 20-40 minut.


Cuketový perník
2 hrnky mouky
1 hrnek cukru
Kypřící prášek do perníku
Kypřící prášek do pečiva
Kakao
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
Marmeláda
Čokoládová poleva

Všechny suché přísady smícháme v misce a poté přidáme nahrubo nastrouhanou oloupanou cuketu, olej, marmeládu a mléko. Já do těsta nepřidávám vajíčka (sestra má potravinovou alergii), ale vy je do těsta samozřejmě dát můžete - bude Vám potom stačit méně mléka, než je uvedeno nahoře, aby těsto nebylo moc řídké. Těsto vylejeme do vymazaného plechu a pečeme v troubě vyhřáté asi na 170°C. Na závěr můžeme ještě přidat čokoládovou polevu.


Chia pudink
Mléko
Chia semínka
Kokos

Do menší skleničky si nasypeme Chia semínka (asi 8 lžiček), zalijeme mlékem a promícháme. Dáme na 15 minut do ledničky a poté znovu promícháme. Následně směs necháme v lednici nejlépe přes noc. Ztuhlý pudink můžeme podávat s vločkami, ovocem či jogurtem. Je to jen na Vás.


Ledová káva
Mléko (nejlépe plnotučné)
Voda
Mletá káva
Led

Začnu tím, že si v kávovaru připravím malé množství silné kávy, tak aby se jí vysoká sklenice zaplnila asi do jedné čtvrtiny. Kávu nechám chvíli chladnout a poté přidám vodu s ledem a mléko. Mlékem v láhvi nebo ve sklenici vždy nejdříve chvíli třepu, aby vytvořilo jemnou pěnu.


Anne&Adele

4 komentáře:

  1. Ten chia pudink musím zkusit! :) Jinak máte naprosto úžasné fotky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc! Pudink s obyčejným mlékem nemá chuť, ale když přidáš kokos a müsli, bude to výborný!

      Vymazat
  2. Dala bych si všechno, nejlépe mi to chutná, když mi takové dobroty někdo připraví.Nicméně ,některý recept určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Tu limonádu zkusím :)
    http://kvilla7.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat