Podzimní pečení


Ahoj všichni!
Tentokrát bychom se s Vámi chtěly podělit o své oblíbené podzimní recepty. V tomto ročním období máme na zahradě spoustu jablek, ze kterých nejraději pečeme různé moučníky. Doufáme, že se necháte inspirovat! A co Vy nejraději pečete na podzim? :)

Mřížkový jablečný koláč
200g polohrubé mouky
120g másla
půl kelímku bílého jogurtu
jablka
marmeláda
skořicový cukr

Smícháme mouku, máslo a jogurt. Těsto propracujeme a potom dáme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si oloupeme asi 3 - 4 jablka a nakrájíme je na slabší plátky. Kulatou formu na pečení si vyložíme pečícím papírem. Asi 3/4 těsta vyválíme, dáme do formy a naskládáme na něj jablka. Jablka potřeme marmeládou - ideálně nějakou s výraznou chutí, např. ostružinovou  a posypeme skořicovým cukrem. Potom si vyválíme zbylé těsto, nakrájíme ho na proužky a ty dáme jako mřížku přes jablka. Já koláč většinou ještě potřu trochou rozpuštěného másla. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.



Jablečný závin
listové těsto
strouhanka
jablka
skořice
cukr
máslo

Oloupaná jablka si nastrouháme na hrubo. Listové těsto (přiznávám, že ho kupuju už hotové, je to tak mnohem rychlejší) si vyválíme, posypeme ho strouhankou. Přidáme nastrouhaná jablka a posypeme je skořicí a cukrem. Můžeme přidat i rozinky nebo oříšky. Těsto zatočíme jako roládu a zahneme okraje. Závin potřeme máslem a pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny.
Ten na fotce se mi trochu rozpadl, to se prostě občas stává. Nevypadá sice moc dobře, ale věřte mi, byl vážně moc dobrej! :D


Jablečná buchta
2/2 hrnku  polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
5 nahrubo nastrouhaných jablek
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1 vejce
špetku mleté skořice
+ čokoládu na polevu, kokos

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, krupicovým i vanilkovým cukrem, olejem, mlékem, nastrouhanými jablky, s rozšlehaným vejcem a špetkou skořice. Hmotu důkladně promíchejte,aby se všechny ingredience dobře spojily. Těsto nalejte na plech, povrch uhlaďte a vložte do trouby na 160 stupňů. Pečte asi 30 minut. Po upečení nechte buchtu vychladnout. Mezitím si připravte čokoládovou polevu v horké lázni, kterou rovnoměrně naneste na povrch.


Čokoládové sušenky
2/2 hrnku hladké mouky
200 g másla
3/4 hrnku cukru krupice
2 vejce
1 lžičku jedlé sody
1 hrnek mléka
1 tabulka čokolády

Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozdrtíme. V míse rozetřeme změklé máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Postupně přidáme vejce, moulu, jedlou sodu, čokoládu a vše promícháme. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé kopečky pomocí 2 lžiček. Sušenky pečeme 30 minut na 160 stupňů.


Anna&Adele


4 komentáře:

  1. jeej,taký jablkový mrežovník som minulý rok robila asi 100 krát ,pretože nám veľmi chutil :) možno spravíme aj ten koláč s čokoládou navrchu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden lepší než druhý, budu je střídat. Děkuji za nápady.

    OdpovědětVymazat
  3. Jablkový je velmi dobrý, už jsem ho snědla.

    OdpovědětVymazat