Váš let byl zrušen.




Přilétáme na letiště v Lisabonu. Náš let z Madeiry měl zpoždění, tudíž máme pár minut na přestup. Rychle se tlačíme dopředu, abychom stihly letadlo. Rychlým krokem pádíme z letadla a slyšíme vyvolávat letušku, že letadlo do Prahy už odletělo a nám nezbývá nic jiného než čekat na další let až v půl osmé večer. Paráda. Co teď jako budeme dělat na letišti šest hodin?! Zmatek, stres, únava. Jako kdyby to nebylo poprvé... 

,,Čas má plné kapsy překvapení."
Jan Werich


Lisabonské letiště nám opravdu nepřálo. Před sedmi dny jsme odlétaly z Prahy na Madeiru. Ovšem byl nutný přestup v Lisabonu. Celé natěšené jsme s mamkou kráčely letištěm, odbavily se a čekaly na otevření gatu. Za nedlouho jsme vzlétly do oblak a pozorovaly malé svítící tečky na zemi. Za pár hodin jsme přistály v Lisabonu. Měly jsme hodinku čas. Jenže údajná hodinka se prodloužila na další hodinku a pak nám oznámili, že se let RUŠÍ! Prý špatné počasí. S U P E R. No, co na to má člověk říct. Dostaly jsme nové letenky a spolu s letuškami a dalšími šťastnými lidmi jsme kráčeli ,,tajnými,, chodbami letiště až k autobusu, který nás odvezl k pobřeží atlantského oceánu, do hotelu kolem druhé hodiny ráno. Zmatek, stres, únava. Byla ale ještě mnohem větší zábava, když jsme s sebou měly jen příruční zavazadlo. A copak měla Ančí v batohu? Foťák, sluchátka, pláštěnku, hřeben. Joo, super výbava na přežití. Holka na co si jako myslela? 
Probuzení díky bouřlivému oceánu nebylo moc příjemné, ale naštěstí nás zachránila bohatá snídaně. Samozřejmě, že jsem byly hladové, a tak jsme šly minimálně desetkrát pro nějaké dobroty. Přece jsme to tam nemohly nechat.
I když jsme byly úplně mimo centrum Lisabonu, užily jsme si oceán, který byl přímo pod okny hotelu. Přes písčitou pláž jsme si šly provětrat hlavu, když nás potkalo takové dobrodrůžo (které jsem si ale fakt užila! :D).
Před odletem jsme stihly v hotelu ještě oběd, takže jsme tentokrát hladové neletěly. Zas ale musím říct, že letadlo bylo pohodlné a dostaly jsme najíst a napít (ještě aby ne, když jsme si toho tolik protrpěly :D). Nemůžu tomu uvěřit ale v pátek večer jsme přistáli na Madeiře.
No, to je zase jiné dobrodružství... O něm ti povím v příštím článku!





Anne

1 komentář:

  1. Musím říct, že bych možná i chvilkami začala vyšilovat, ale hlavně, že jste to nějak zvládly! Ta snídaně je opravdu dobrá náhrada... :D
    Kout světa

    OdpovědětVymazat