Autumn Film&Book


Ahooj všichni!
Tak jak zvládáte začátek školního roku? My zatím docela v pohodě, ale zřejmě je to jen ticho před bouří. No uvidíme.. A hlavně podzim taky nemusí znamenat jenom začátek školy, ale třeba i dlouhé večery, které jsou jako stvořené pro sledování filmů a čtení knížek. Vybraly jsme pro Vás své oblíbené,  tak se vám snad budou taky líbit. :)



Snídaně u Tiffanyho
Úžasná romantická komedie! Audrey Hepburn v hlavní roli mladé, bláznivé Holly, která si načančaností hraje na dámu. Nemá stabilní zaměstnání, přesto žije nad poměry, pije šampaňské na snídani, svádí může a žije nevázaným životem. Film jsem si zamilovala, protože tuto dobu mám opravdu ráda - muži v oblecích a ženy jsou opravdové dámy.



Konec prokrastinace
Existuje spousta knížek, které by vám měly "změnit život k lepšímu". Ale Konec prokrastinace je jedna z mála, která to opravdu dokáže. Já sama mám s prokrastinací docela problém, ale musím říct, že tipy z téhle knížky mi pomáhají s ní (občas i úspěšně) bojovat. 



Shakespeare
Poslední dobou mě baví úplně všechno, co se týká Shakespeara. Romeo a Julie je taková klasika, ale s Anne jsme byly nadšené třeba i ze záznamu divadelního představení, kde Hamleta hrál náš oblíbený Benedict Cumberbatch. A fotka je z filmu Zamilovaný Shakespeare, ten je taky super! 



Hra o trůny
O Hře o trůny jsem už psala, ale teď jsem svojí závislost posunula na další level - začala jsem číst knížky a musím říct, že jsou vážně skvělé. Dozvídám se zde i věci, které mi v seriálu unikly, nebo tam vůbec nezazněly, takže všem milovníkům GoT rozhodně doporučuju si je přečíst. Mám je stažené ve čtečce a je pravda, že je to opravdu docela praktické. Na druhou stranu mám pocit, že opravdové knížce, která má krásný obal a voňavé stránky se čtečka nikdy nevyrovná... A co vy? Čemu dáváte přednost? 
Na seriál teď kouká i Anne! Už se těším, až shlédne i ty poslední 3 díly, které ještě neviděla - už si nebudu muset dávat pozor, abych ji něco omylem neprozradila. :D




Analfabetka, která uměla počítat
Na závěr knížka, kterou jsem ještě nečetla, ale už dlouho se na to chystám. Slyšela jsem na ni spoustu chvály, tak už se na ni moc těším...


Anne&Adele

3 komentáře:

  1. Táto Analfabetka ma už dlho láka ku kúpe, no nejak som sa k tomu ešte nedostala. Takže verím, že sa mi v októbri konečne podarí dostať sa k nej. Inak hru o Trony mám neskutočne rada.

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní výběr! Miluju Snídani u Tiffannyho!!

    OdpovědětVymazat
  3. Analfabetka je super a konec prokrastinace... to sa hodi asi kazdemu :D

    lapepla.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat